Társaságunk közel 50 000 ha kizárólag állami tulajdonú területen gazdálkodik. Óvjuk és gondozzuk a ránk bízott állami természeti értékeket és a fenntarthatóság jegyében, magas szakmai igényességgel gazdálkodunk. Tudatosan törekszünk a tartamos erdőgazdálkodásra, gazdálkodásunk során szem előtt tartjuk a megfelelő hasznosítást, óvjuk-védjük a Magas-Bakony és Bakonyalja tájegység természeti kincseit.

Társadalmi szerepvállalásunk elsődleges célközönsége a család és az ifjúság. Kiemelten fontosnak tartjuk a környezettudatos magatartásra, a természetközeli életre történő nevelést, amelyre az ajkai Hubertus Erdészeti Erdei Iskolában és a várpalotai Zöld Tanodában biztosítunk lehetőséget.

Fontos feladatunk a közjó szolgálata oly módon, hogy a kezelésünkben lévő állami tulajdonú Veszprém megyei erdők, valamint a fejlesztések során az erdőben létrehozott látnivalók szépségüknek és értéküknek megfelelő helyen szerepeljenek a társadalom és a szakma megítélésében.

Szeretnénk, hogy az erdeinkbe érkező természetkedvelők jól érezzék magukat és felejthetetlen élményekkel gazdagodjanak.

Hangulatos szállodánk vadregényes erdei környezetben, a Kelet-Bakony erdő borította völgyében, Alsóperében biztosít tökéletes kikapcsolódást és zavartalan pihenést vendégeinknek.

 


 

 

Társas vadászatok a VERGA Zrt. vadászterületein

A november közepétől január végéig tartó időszakban zajlanak a hajtó- és terelővadászatok a VERGA Zrt. kezelésében lévő vadászterületeken.
Tekintettel a fokozott balesetveszélyre, tisztelettel kérjük a lakosságot, hogy a társas vadászatok napján az érintett vadászterületeket ne látogassák!Az érintett területekre vezető főbb erdei- és turista utak mentén figyelmeztető táblákat helyezünk ki, illetve a társas vadászatok helyszínével, időpontjával kapcsolatban a www.verga.hu honlapon is tájékoztatást adunk.

A társas vadászatok időpontjai:

Királyszállási Erdészet:

2015. december 4, 5, 12, 13.
2016. január 6, 7, 12, 13.

Zirci Erdészet:

2015. november 28, 29.
2015. december 3, 11, 15, 16, 21, 22.
2016. január 3, 4, 9, 10.

Kérjük a tisztelt erdőjárók, kirándulók megértését és együttműködését! 

A kortárs magyar építészet legkiválóbb alkotásait díjazta pénteken este az Uránia Nemzeti Filmszínházban az ország vezető nyomtatott és elektronikus médiájának képviselőiből álló zsűri, ahol a Galya-kilátó „Épület” kategóriában az abszolút győztes lett. A 2015 szeptemberében átadott létesítmény a MÉD közönségdíját is elhozta „Épület” kategóriában.  

A Média Építészeti Díjnak (MÉD) két kategóriája van: épületek és tervek. A két kategóriában két díjért lehetett versenyezni. Az egyik elismerést a média képviselői ítélik oda a legizgalmasabb alkotásnak, a másikat a közönség döntötte el szavazás alapján.

 A www.turistamagazin.hu oldalon megjelent cikket tovább olvasom:  Galya-kilátó


 

A VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. nyílt pályázati eljárás keretében 2015. december 1-től 2021. november 30-ig tartó határozott időtartamra haszonbérbe kívánja adni a magyar állam tulajdonában és a HM (1055 Budapest, Balaton u. 7–11.) vagyonkezelésében lévő alábbi ingatlanokat legeltetés/kaszálás céljából.

A felhívás a linkre kattintva letölthető.    Pályázati felhívás


 

Vadgasztronómiai Nagymester-díjat nyert a VERGA csapata  


A VADEX Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. 2015. szeptember 5-én rendezte meg a IX. Országos Vadgasztronómiai Fesztivált a soponyai Sárvíz-Völgye Erdészeti, Vadászati, és Ökoturisztikai Központjában.

Az immár hagyományos, kreatív „Vadételek Asztala” Vadgasztronómiai Szakácstalálkozó nemcsak a résztvevő csapatok számára nyújtott kiemelkedő gasztronómiai élményt, hanem a rendezvényre látogató nagyközönségnek is.

A IX. Országos Vadgasztronómiai Fesztivál „Vadgasztronómiai Nagymester-díj” nyertese idén a VERGA Zrt. csapata lett. Az elismerést a zsűri által legjobbnak ítélt őzétel elkészítéséért szerezte a csapatunk.


 

.

 

 

Tájékoztatás

Tájékoztatunk minden érdeklődőt, hogy Alsóperén bezártuk az Afrikai trófeakiállítást. A kiállításnak helyt adó termünk a jövőben rendezvényteremként, esküvők, családi- és céges rendezvények helyszíneként funkcionál majd.

Aki a jövőben szeretné a trófeákat megtekinteni, a kiállítás új helyszínén, Sümegen teheti meg.

 

További információ:


 

 

A VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. Vállalkozót keres

egy új 17,5 m legfelső pihenőszint magasságú, 51 tonna össztömegű acél szerkezetű kilátó megépítésére Veszprém külterületén. A kilátó teljes egészében S 235 JR minőségjelű „H” acélból összeálló tűzihorganyzott vázszerkezet. A pihenőszintek járófelülete 4 mm -es tűzihorganyzott acél bordáslemez. A kilátó szerkezeti elemeinek legyártásához CNC háttértechnika szükséges.  A tervekhez rendelkezésre állnak CNC géppel kezelhető szabástervek. A kilátó teljes szerkezetének 100 %-os üzemi előregyártással kell készülnie tűzihorganyzott kivitelben, helyszíni vágás, hegesztés kizárásával.

Kivitelezés határideje: 2015. november 30.

Ajánlattételi határidő: 2015. augusztus 17.

Dokumentáció átvétele: 2015. augusztus 5.-10. (munkanapokon 7-14 óráig)

Ajánlatkérő az eljárás során tárgyalást nem kíván lefolytatni, a terveket veszi elsődlegesnek, mellyel kapcsolatosan változtatást, változtatási javaslatot nem fogad el. 

Az ajánlattételi dokumentáció ára nettó 40 000 Ft mely átvételkor a 8200 Veszprém Jutasi út 10. VERGA Zrt. pénztárába készpénzben fizetendő meg.


 

TŰZGYÚJTÁSI TILALOM


A Földművelésügyi Minisztérium az ország egész területén fekvő erdőkre és fásításokra, valamint az erdőterületek, illetve fásítások határától számított kétszáz méteren belüli területre, átmeneti időre 2015. július 4-től általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el.
A fenti időponttól kezdődően tilos a tűzgyújtás a felsorolt területeken a kijelölt tűzrakó helyeken is, valamint a közút- és vasút menti fásításokban, beleértve a parlag és gazégetést is.
A VERGA Zrt. kéri a természetjárókat a tűzgyújtási tilalomra vonatkozó szabályok betartására.

 

EURÓPAI FENNTARTHATÓSÁGI HÉT

 

A VERGA Zrt. két fenntarthatósággal kapcsolatos esemény szervezésével csatlakozott a 2015. május 30-tól június 5-ig tartó, idén első alkalommal megrendezett Európai Fenntarthatósági Héthez. Több nyugat-európai országban már komoly hagyománya van az ilyen jellegű rendezvénysorozatnak, aminek a legfőbb célja, hogy minél több fenntarthatósággal kapcsolatos szervezetet, tevékenységet, kezdeményezést mutasson be a széles közvéleménynek, s az emberek ne csak száraz tudományos tényeken keresztül szembesüljenek korunk jelentős fenntarthatósági kihívásaival.

A VERGA Zrt. az Ajkai Erőművel közösen 2015. június 1-jén az Erőmű gyártelepén található zagytárolónál előadások és terepi bejárás keretében mutatta be az ajkai gimnazistáknak az erdészeti rekultiváció eredményét az ajkai erőmű-pernye kazettáinak tetején.

2015. június 4-én pedig a Várpalota mellett található Fenyves-tónál fogadták a várpalotai középiskolásokat. A tó 1985-ben a várpalotai szénbánya egy külszíni fejtésekor végzett robbantás következtében jött létre, amikor a 30 méter mélységben betörő karsztvíz egy napon belül hihetetlen gyorsasággal árasztotta el a medret. A diákok az egykori bánya dolgozójának előadását hallgathatták meg a bánya történetéről és működéséről, majd egy geológus mesélt nekik a Kelet-Bakony felszínének, valamint a Fenyves-tónak a kialakulásáról.

A Fenyves-tó jelenleg egy háborítatlan természeti adottságokkal rendelkező vízterület, igazi horgász- és vízi paradicsom a Bakony déli lábánál.  

 

 

A Verga Zrt. tájékoztat minden érintettet,

 

hogy a kezelésében lévő területeket érintő bármilyen jellegű rendezvény – így pl.: technikai sportok, kerékpáros-, futó-, tájfutó versenyek, nagy létszámú vezetett túrák, stb. – lebonyolításához a Verga Zrt. előzetes hozzájárulása szükséges. Társaságunk részéről a hozzájárulás megadása az érintett területet egyéb jogcímen használó szervekkel – Magyar Honvédség Bakony Harckiképző Központjával, más, a Magyar Honvédség kötelékébe tartozó szervekkel, vadásztársaságokkal, esetenként nemzeti parkokkal – történő egyeztetés függvénye. Ennek megfelelő időben történő lebonyolítása érdekében Társaságunk kéri, hogy hozzájárulás iránti kérelmüket legkésőbb a rendezvény tervezett időpontja előtt 30 nappal szíveskedjenek benyújtani.


 

Közlemény

A 2014. évi ADIHEX 2014. Nemzetközi Vadászati Kiállításon 6 állami erdőgazdaság képviselte a Földművelésügyi Minisztériumhoz tartozó 22 állami erdőgazdaságot, melyek önálló gazdasági társaságként működnek, és működésükhöz közpénzt nem vesznek igénybe, árbevételükből gazdálkodnak.


További információk


 

Nagy érdeklődés mellett bemutatásra került a Kékvándor c. fotóalbum. A fotóalbumról készült cikk a Turista Magazinban olvasható.

Tovább a cikkhez

Megújítja a fejlesztéspolitikát az Új Széchenyi Terv

Orbán Viktor kormánya útjára indította az Új Széchenyi Tervet, a gazdasági felemelkedés programját. A dokumentum tervezésében az egész ország közreműködött, eredményei is mindnyájunk hasznára válhatnak. Az Új Széchenyi Terv lehetőség arra, hogy megújuljon a magyar gazdaság, és megkezdődjön Magyarország újjáépítése. Lehetőség arra, hogy hazánk újra a régió egyik legfejlettebb államává váljon. Az Új Széchenyi Tervhez köthető remény, lendület, újraindulás nemcsak a kis- és középvállalkozásokat érinti, hanem az állam, a közszféra képviselőit is. A fejlesztéspolitikában bekövetkezett váltás eredménye az lehet, hogy a magyar polgárok ismét jól érzik majd magukat saját országukban.


POSCH tüzifadaraboló-, hasító és csomagoló

A VERGA Zrt. 2009. februártól megkezdte a csomagolt konyhafa gyártását. A nagyteljesítményű POSCH gyártmányú tüzifadaraboló-, hasító- és csomagológép üzembehelyezésével lehetőségünk nyílt arra, hogy a belföldre történő értékesítés mellett a külföldi igényeket is kielégítsük.