Társaságunk közel 50 000 ha kizárólag állami tulajdonú területen gazdálkodik. Óvjuk és gondozzuk a ránk bízott állami természeti értékeket és a fenntarthatóság jegyében, magas szakmai igényességgel gazdálkodunk. Tudatosan törekszünk a tartamos erdőgazdálkodásra, gazdálkodásunk során szem előtt tartjuk a megfelelő hasznosítást, óvjuk-védjük a Magas-Bakony és Bakonyalja tájegység természeti kincseit.

Társadalmi szerepvállalásunk elsődleges célközönsége a család és az ifjúság. Kiemelten fontosnak tartjuk a környezettudatos magatartásra, a természetközeli életre történő nevelést, amelyre az ajkai Hubertus Erdészeti Erdei Iskolában és a várpalotai Zöld Tanodában biztosítunk lehetőséget.

Fontos feladatunk a közjó szolgálata oly módon, hogy a kezelésünkben lévő állami tulajdonú Veszprém megyei erdők, valamint a fejlesztések során az erdőben létrehozott látnivalók szépségüknek és értéküknek megfelelő helyen szerepeljenek a társadalom és a szakma megítélésében.

Szeretnénk, hogy az erdeinkbe érkező természetkedvelők jól érezzék magukat és felejthetetlen élményekkel gazdagodjanak.

Hangulatos szállodánk vadregényes erdei környezetben, a Kelet-Bakony erdő borította völgyében, Alsóperében biztosít tökéletes kikapcsolódást és zavartalan pihenést vendégeinknek.

 

 

A VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. Vállalkozót keres egy új 125,17 m2 (földszint + tetőtér) alapterületű erdészeti irodaépület kivitelezésére Olaszfalu- Alsópere területén. A kivitelezéshez szükséges hatósági engedélyek és a kiviteli tervek rendelkezésre állnak.  Ajánlatkérő az összességében legelőnyösebb Ajánlattevővel kíván szerződést kötni. Az árajánlathoz szükséges csatolni nettó 30 millió Forint értéket meghaladó referenciamunkákat.

Kivitelezés határideje: 2016. augusztus 31.

Ajánlattételi határidő: 2016. január 29. 12 óra 00 perc

Dokumentáció átvétele: 2016. január 11-18.
(munkanapokon 9-11 óráig)

Ajánlatkérő az eljárás során tárgyalást nem kíván lefolytatni, a terveket veszi elsődlegesnek, mellyel kapcsolatosan változtatást, változtatási javaslatot nem fogad el.

Ajánlattételi dokumentáció ára nettó 40 000 Ft, melyet a dokumentáció átvételekor a VERGA Zrt. pénztárába (8200 Veszprém Jutasi út 10.) készpénzben kell megfizetni. 

A VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt-nél 2014-2015. évben lefolytatott Állami Számvevőszék vizsgálattal kapcsolatos dokumentumok:

  ÁSZ jelentés tervezet

  Társasági észrevételek az ÁSZ jelentés tervezetével kapcsolatosan

  ÁSZ által elfogadott és el nem fogadott észrevételek

  Intézkedési terv tervezete az ÁSZ jelentéssel kapcsolatosan

  Intézkedési terv az ÁSZ jelentéssel kapcsolatosan


 

A VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. által 2015. október 9-én közzétett legeltetés/kaszálás céljából történő ingatlan haszonbérbe adására irányuló nyílt pályázati eljárásban érkezett pályázatok értékelésének eredménye az alábbi linkre kattintva letölthető.

  Pályázati eredmények 

Társas vadászatok a VERGA Zrt. vadászterületein

A november közepétől január végéig tartó időszakban zajlanak a hajtó- és terelővadászatok a VERGA Zrt. kezelésében lévő vadászterületeken.
Tekintettel a fokozott balesetveszélyre, tisztelettel kérjük a lakosságot, hogy a társas vadászatok napján az érintett vadászterületeket ne látogassák!Az érintett területekre vezető főbb erdei- és turista utak mentén figyelmeztető táblákat helyezünk ki, illetve a társas vadászatok helyszínével, időpontjával kapcsolatban a www.verga.hu honlapon is tájékoztatást adunk.

A társas vadászatok időpontjai:

Királyszállási Erdészet:

2015. december 4, 5, 12, 13.
2016. január 6, 7, 12, 13.

Zirci Erdészet:

2015. november 28, 29.
2015. december 3, 11, 15, 16, 21, 22.
2016. január 3, 4, 9, 10.

Kérjük a tisztelt erdőjárók, kirándulók megértését és együttműködését! 

A kortárs magyar építészet legkiválóbb alkotásait díjazta pénteken este az Uránia Nemzeti Filmszínházban az ország vezető nyomtatott és elektronikus médiájának képviselőiből álló zsűri, ahol a Galya-kilátó „Épület” kategóriában az abszolút győztes lett. A 2015 szeptemberében átadott létesítmény a MÉD közönségdíját is elhozta „Épület” kategóriában.  

A Média Építészeti Díjnak (MÉD) két kategóriája van: épületek és tervek. A két kategóriában két díjért lehetett versenyezni. Az egyik elismerést a média képviselői ítélik oda a legizgalmasabb alkotásnak, a másikat a közönség döntötte el szavazás alapján.

 A www.turistamagazin.hu oldalon megjelent cikket tovább olvasom:  Galya-kilátó


 

A VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. nyílt pályázati eljárás keretében 2015. december 1-től 2021. november 30-ig tartó határozott időtartamra haszonbérbe kívánja adni a magyar állam tulajdonában és a HM (1055 Budapest, Balaton u. 7–11.) vagyonkezelésében lévő alábbi ingatlanokat legeltetés/kaszálás céljából.

A felhívás a linkre kattintva letölthető.    Pályázati felhívás


 

Vadgasztronómiai Nagymester-díjat nyert a VERGA csapata  


A VADEX Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. 2015. szeptember 5-én rendezte meg a IX. Országos Vadgasztronómiai Fesztivált a soponyai Sárvíz-Völgye Erdészeti, Vadászati, és Ökoturisztikai Központjában.

Az immár hagyományos, kreatív „Vadételek Asztala” Vadgasztronómiai Szakácstalálkozó nemcsak a résztvevő csapatok számára nyújtott kiemelkedő gasztronómiai élményt, hanem a rendezvényre látogató nagyközönségnek is.

A IX. Országos Vadgasztronómiai Fesztivál „Vadgasztronómiai Nagymester-díj” nyertese idén a VERGA Zrt. csapata lett. Az elismerést a zsűri által legjobbnak ítélt őzétel elkészítéséért szerezte a csapatunk.


 

.

 

 

Tájékoztatás

Tájékoztatunk minden érdeklődőt, hogy Alsóperén bezártuk az Afrikai trófeakiállítást. A kiállításnak helyt adó termünk a jövőben rendezvényteremként, esküvők, családi- és céges rendezvények helyszíneként funkcionál majd.

Aki a jövőben szeretné a trófeákat megtekinteni, a kiállítás új helyszínén, Sümegen teheti meg.

 

További információ:


 

 

A VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. Vállalkozót keres

egy új 17,5 m legfelső pihenőszint magasságú, 51 tonna össztömegű acél szerkezetű kilátó megépítésére Veszprém külterületén. A kilátó teljes egészében S 235 JR minőségjelű „H” acélból összeálló tűzihorganyzott vázszerkezet. A pihenőszintek járófelülete 4 mm -es tűzihorganyzott acél bordáslemez. A kilátó szerkezeti elemeinek legyártásához CNC háttértechnika szükséges.  A tervekhez rendelkezésre állnak CNC géppel kezelhető szabástervek. A kilátó teljes szerkezetének 100 %-os üzemi előregyártással kell készülnie tűzihorganyzott kivitelben, helyszíni vágás, hegesztés kizárásával.

Kivitelezés határideje: 2015. november 30.

Ajánlattételi határidő: 2015. augusztus 17.

Dokumentáció átvétele: 2015. augusztus 5.-10. (munkanapokon 7-14 óráig)

Ajánlatkérő az eljárás során tárgyalást nem kíván lefolytatni, a terveket veszi elsődlegesnek, mellyel kapcsolatosan változtatást, változtatási javaslatot nem fogad el. 

Az ajánlattételi dokumentáció ára nettó 40 000 Ft mely átvételkor a 8200 Veszprém Jutasi út 10. VERGA Zrt. pénztárába készpénzben fizetendő meg.


 

TŰZGYÚJTÁSI TILALOM


A Földművelésügyi Minisztérium az ország egész területén fekvő erdőkre és fásításokra, valamint az erdőterületek, illetve fásítások határától számított kétszáz méteren belüli területre, átmeneti időre 2015. július 4-től általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el.
A fenti időponttól kezdődően tilos a tűzgyújtás a felsorolt területeken a kijelölt tűzrakó helyeken is, valamint a közút- és vasút menti fásításokban, beleértve a parlag és gazégetést is.
A VERGA Zrt. kéri a természetjárókat a tűzgyújtási tilalomra vonatkozó szabályok betartására.

 

EURÓPAI FENNTARTHATÓSÁGI HÉT

 

A VERGA Zrt. két fenntarthatósággal kapcsolatos esemény szervezésével csatlakozott a 2015. május 30-tól június 5-ig tartó, idén első alkalommal megrendezett Európai Fenntarthatósági Héthez. Több nyugat-európai országban már komoly hagyománya van az ilyen jellegű rendezvénysorozatnak, aminek a legfőbb célja, hogy minél több fenntarthatósággal kapcsolatos szervezetet, tevékenységet, kezdeményezést mutasson be a széles közvéleménynek, s az emberek ne csak száraz tudományos tényeken keresztül szembesüljenek korunk jelentős fenntarthatósági kihívásaival.

A VERGA Zrt. az Ajkai Erőművel közösen 2015. június 1-jén az Erőmű gyártelepén található zagytárolónál előadások és terepi bejárás keretében mutatta be az ajkai gimnazistáknak az erdészeti rekultiváció eredményét az ajkai erőmű-pernye kazettáinak tetején.

2015. június 4-én pedig a Várpalota mellett található Fenyves-tónál fogadták a várpalotai középiskolásokat. A tó 1985-ben a várpalotai szénbánya egy külszíni fejtésekor végzett robbantás következtében jött létre, amikor a 30 méter mélységben betörő karsztvíz egy napon belül hihetetlen gyorsasággal árasztotta el a medret. A diákok az egykori bánya dolgozójának előadását hallgathatták meg a bánya történetéről és működéséről, majd egy geológus mesélt nekik a Kelet-Bakony felszínének, valamint a Fenyves-tónak a kialakulásáról.

A Fenyves-tó jelenleg egy háborítatlan természeti adottságokkal rendelkező vízterület, igazi horgász- és vízi paradicsom a Bakony déli lábánál.  

 

 

A Verga Zrt. tájékoztat minden érintettet,

 

hogy a kezelésében lévő területeket érintő bármilyen jellegű rendezvény – így pl.: technikai sportok, kerékpáros-, futó-, tájfutó versenyek, nagy létszámú vezetett túrák, stb. – lebonyolításához a Verga Zrt. előzetes hozzájárulása szükséges. Társaságunk részéről a hozzájárulás megadása az érintett területet egyéb jogcímen használó szervekkel – Magyar Honvédség Bakony Harckiképző Központjával, más, a Magyar Honvédség kötelékébe tartozó szervekkel, vadásztársaságokkal, esetenként nemzeti parkokkal – történő egyeztetés függvénye. Ennek megfelelő időben történő lebonyolítása érdekében Társaságunk kéri, hogy hozzájárulás iránti kérelmüket legkésőbb a rendezvény tervezett időpontja előtt 30 nappal szíveskedjenek benyújtani.


 

Közlemény

A 2014. évi ADIHEX 2014. Nemzetközi Vadászati Kiállításon 6 állami erdőgazdaság képviselte a Földművelésügyi Minisztériumhoz tartozó 22 állami erdőgazdaságot, melyek önálló gazdasági társaságként működnek, és működésükhöz közpénzt nem vesznek igénybe, árbevételükből gazdálkodnak.


További információk


 

Nagy érdeklődés mellett bemutatásra került a Kékvándor c. fotóalbum. A fotóalbumról készült cikk a Turista Magazinban olvasható.

Tovább a cikkhez

Megújítja a fejlesztéspolitikát az Új Széchenyi Terv

Orbán Viktor kormánya útjára indította az Új Széchenyi Tervet, a gazdasági felemelkedés programját. A dokumentum tervezésében az egész ország közreműködött, eredményei is mindnyájunk hasznára válhatnak. Az Új Széchenyi Terv lehetőség arra, hogy megújuljon a magyar gazdaság, és megkezdődjön Magyarország újjáépítése. Lehetőség arra, hogy hazánk újra a régió egyik legfejlettebb államává váljon. Az Új Széchenyi Tervhez köthető remény, lendület, újraindulás nemcsak a kis- és középvállalkozásokat érinti, hanem az állam, a közszféra képviselőit is. A fejlesztéspolitikában bekövetkezett váltás eredménye az lehet, hogy a magyar polgárok ismét jól érzik majd magukat saját országukban.


POSCH tüzifadaraboló-, hasító és csomagoló

A VERGA Zrt. 2009. februártól megkezdte a csomagolt konyhafa gyártását. A nagyteljesítményű POSCH gyártmányú tüzifadaraboló-, hasító- és csomagológép üzembehelyezésével lehetőségünk nyílt arra, hogy a belföldre történő értékesítés mellett a külföldi igényeket is kielégítsük.